Eget tryck på plast – Plasttryck

Inplastor
Hem Företaget Produkter Om Plast Prepress Kontakta oss
top_1 top_2 top_3

Vi vet hur man skapar plasttryck och sitt eget tryck på plast!

Inplastor driver idag en omfattande tryckeriverksamhet. Vi trycker enbart på plast och har med detta utvecklat mycket hög kompetens för tryck på de flesta plastmaterial. Vi använder i huvudsak två tekniker. Tryck med lösnings- medelsbaserade färger som genom migration "etsar" fast i plasten - och
UV-härdande färger som genom en polymerisationsprocess bildar en stark film, bunden till plastytan.
Resultatet blir i båda fallen en stark och tålig tryckyta som mycket väl matchar plastens höga resistens mot t ex nötning, fukt och kemikalier.

Inplastor är sedan 1994 kvalitetscertifierade. Genom ett kontinuerligt förbättringsarbete, bland annat i samarbete med ledande materialtillverkare, kan vi ständigt utveckla förbättrade tryckmetoder och ökad produktkvalitet.

Rätt material i alla miljöer

Plast är ett högst flexibelt material som gör bra ifrån sig i de flesta sammanhang. Hög resistens mot fukt, kyla och kemikalier gör plasten idealisk i alla klimat och temperaturer. Inomhus i t ex kyl- och frysdiskar, verkstads- och andra krävande miljöer. Utomhus ett material som behåller sin nykänsla under mycket lång tid oberoende av alla de yttre krafter som normalt gör livet både fult och tråkigt för andra reklam- och informationsbärare.

Starkt, värdehöjande & återvinningsbart

Plast och ett ansvarsfullt miljötänkande är en omöjlig kombination för den okunnige. För den insatte ger materialet helt andra signaler!
Plast är fullständigt återvinningsbar till skillnad från många andra material �� i synnerhet sammansatta!

Vi använder huvudsakligen PVC, PET och PP i vår produktion, plaster som vi hanterar, sorterar och återvinner på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Naturligtvis är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Liten plastskola

schemaPlast, av latinets Plasticus (formbar) tillhör den stora gruppen polymera material.
Med polymera material menas vanligtvis en organisk förening av mycket stora molekyler i långa kedjeformationer.

Polymerer förekommer i både naturlig form som t ex proteiner och i syntetisk form som bas i plastmaterial. Detta gör polymerer till ett mycket vanligt förekommande material. Vi använder dem i kläder, färg, betalkort, förpackningar, datorer, skyltmaterial och mycket annat som idag ses som en naturlig del av vår vardag.

Plast som material förekommer idag i ett stort antal variationer och sammansättningar. Plastens bas är polymerer som byggs upp av s.k. monomerer genom en process som kallas polymerisation.

De uppkomna polymererna tillförs därefter olika tillsatser och resultatet blir plast med olika egenskaper.

Reklamprodukter

Reklamprodukter
Läs mer

Förpackningar

Förpackningar
Läs mer

Medicinprodukter

Medicinprodukter
Läs mer

Industriprodukter

Industriprodukter
Läs mer

Kalenderprodukter

Kalenderprodukter
Läs mer
Inplastor Telefon. 0141 - 22 43 00 E-post. info@inplastor.se
Copyright 2009 © Inplastor. Allt innehåll är skyddat av upphovsrättslagen.
bot_1 bot_2 bot_3